skip to Main Content

Aardbeien

DE AARBEIEN TEELT

Op het speciaal aangelegde vermeerderingsveld worden de aardbeienplanten voor het volgende productie jaar opgekweekt.

Dat gebeurt als volgt: de aardbeien stekjes worden in juli in trayplaten geplant en vrij intensief beregend, zodat de plant nieuwe wortels kan maken. Tijdens de ontwikkeling van de plant vormt deze ranken. Om de plant optimaal te laten groeien dienen deze verwijderd te worden. Eind november is de plant voldoende ontwikkeld en worden ze binnengehaald om ingepakt te worden. Deze planten bewaren we in onze koelcellen op -1,5 C. De plant is nu in winterrust en zal hier verblijven tot het moment van uitplanten.

Omdat een aardbeienplant 8 tot 10 weken na de winter zijn vruchten draagt, kan er met de planten in de koelcellen geschoven worden met de oogstperiode. De planten worden uitgeplant met tussenpozen van 2 á 3 weken. Zo kan er op ons bedrijf ruim 4 maanden geoogst worden.

De aardbeien trayplantjes worden in de stellingbakken geplant. Om het blad omhoog te houden wordt een draad gespannen en de bloemen worden naar voren gehaald. Zo zorg je ervoor dat de aardbeien makkelijk te oogsten zijn. Doordat de planten op hoogte staan, zijn de werkzaamheden in het gewas en het oogsten makkelijker.

Onze heerlijke aardbeien worden elke dag geoogst, zodat ze dagvers naar de afnemer kunnen.

Back To Top